Відокремлений структурний підрозділ “Фаховий коледж інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”

Міжнародний освітній проєкт зі штучного інтелекту «DTTI (The Deep Tech Talent Initiative) Action in Food»

Команда Junior Achievement Ukraine запрошує до участі в міжнародному освітньому проєкті зі штучного інтелекту «DTTI (The Deep Tech Talent Initiative) Action in Food» для закладів освіти, який має на меті надання актуальних навиків молоді (16-20 років) у сфері підприємництва та розвитку цифрових компетенцій відповідно до вимог сучасного цифрового світу та викликів, зазначених у Плані дій ЄС щодо цифрової освіти.

EIT Deep Tech Talent Initiative поєднує базові концепції штучного інтелекту та програмування з елементами підприємництва та управління проектами, щоб спрямувати студентів на розробку інноваційних ідей.

Навчальна програма зі штучного інтелекту включає два напрями: кодовий (52 академічні години) та некодовий (32 академічні години), з можливістю вибору для навчальних закладів.

В рамках програми доступно 23 навчальні модулі, за допомогою яких студенти вивчають життєвий цикл ШІ-проекту, відкривають для себе грамотність даних, досліджують концепцію «комп’ютерного зору» та починають аналізувати зв’язок між проблемами, рішеннями та можливостями (на прикладі вирішення проблеми в агропродовольчому секторі).

Студенти, які навчаються без кодування, створюють набір даних, бібліотеку зображень та вдосконалюють модель, тоді як студенти, які навчаються з кодуванням, використовують елементи програмування для створення прототипу штучного інтелекту.

Передбачена сертифікація викладачів, що прийматимуть участь в якості наставників студентських команд, з навичок роботи зі штучним інтелектом.

Детальніше про програму викладено у презентації та на сайті: https://ja-ukraine.org/programs/eit-deep-tech-talent-initiative/.

Доєднатися до впровадження програми у закладі освіти можна, зареєструвавшись за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWLm-cU_BwAvebGxJKytfoclYjpsTOd8E2KAREK6y-FDFBlw/viewform.

З питань щодо навчальної програми просимо звертатися до менеджерки проєкту Єлизавети Радутної (yelyzaveta.radutna@ja-ukraine.org)

Copy link