Відокремлений структурний підрозділ “Фаховий коледж інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”

Обґрунтування закупівлі  «Пара, гаряча вода та пов’язана продукція»

Код ДК 021:2015 09320000-8

Львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» є суб’єктом господарювання, що здійснює господарську діяльність на ринку транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами у Львівській області та відповідно до ст. 12 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» займає монопольне (домінуюче) становище на вказаному ринку у територіальних межах м. Львова. Відповідно до наведеного закупівлю даного/ї товару (послуги) може бути запропоновано лише певному постачальнику, що у свою чергу означає відсутність конкуренції на відповідному ринку. На підставі викладеного, оскільки послуги з теплопостачання може бути запропоновано лише ЛМКП «Львівтеплоенерго». Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 № 1682-ІІІ регулюється діяльність суб’єктів природних монополій у таких сферах: транспортування теплової енергії.

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 № 1682-ІІІ зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, у яких діють суб’єкти природних монополій, — національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій.

Відповідно до інформації зведеного переліку суб’єктів природних монополій, розміщеного на офіційному вебсайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua), встановлено, що Львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго»включено до зведеного переліку суб’єктів природних монополій на території Львівській області. Інформацією, що міститься у Ліцензійному реєстрі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) (http://www.nerc.gov.ua), встановлено, що Львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» має ліцензію на провадження господарської діяльності надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

У зв’язку з вищевикладеним послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води можуть бути надані виключно Львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго»у зв’язку з відсутністю конкуренції з технічних причин.

Документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі:  Ліцензійному реєстрі Національної комісії (http://www.nerc.gov.ua);  інформація щодо переліку суб’єктів природних монополій на офіційному вебсайті Антимонопольного комітету України: http://www.amc.gov.ua.

Розмір бюджетного призначення на закупівлю товар «Пара, гаряча вода та пов’язана продукція код 09320000-8 відповідно ДК 021:2015  » відповідно Кошторису на 2022 рік складає: 487000,00  грн. з ПДВ в т.ч.: 137000,00 грн. – відшкодування орендарям, 350000,00 грн. – спеціальний фонд.

Кошти державного бюджету (спеціальний фонд). Додаткові кошти, довідка №6 від 07.09.2022р.Ідентифікатор закупівлі: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-09-16-003652-a

Copy link
Powered by Social Snap